Hírek

22 már
Blended Intensive Program a DE-GTK-n
Öt egyetem mintegy negyven hallgatója és hat oktatója vesz részt a Debreceni Egyetem első Erasmus+ Blended Intensive Programján (BIP) májusban. A vezetői képességek fejlesztésére fókuszáló kurzust a DE Gazdaságtudományi Kara szervezi meg.
27 feb
iDE nézz! – 2023. február
Egyedülálló ösztöndíjrendszer, Komondor a Kassai úti campuson, világjáró hallgatók, unikális orvosi berendezés, Marco Rossi rendhagyó órája és jótékony ovisok – a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat az intézmény saját gyártású magazinműsorában. A februári adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube-csatornáján.
22 feb
Tengerentúli élmények, távol-keleti életérzés
Japán, Dél-Korea, Mexikó és az Amerikai Egyesült Államok - egyebek mellett ezek azok a tengerentúli, illetve távol-keleti országok, ahol a Debreceni Egyetem hallgatói tanulhatnak, illetve szerezhetnek szakmai tapasztalatot. A mobilitási programok révén, a rugalmas támogatási formák segítségével egyre többen jelentkezhetnek a Debreceni Egyetem Nemzetközi Iroda által már meghirdetett ösztöndíjakra.
13 feb
Erasmus – Fedezd fel Európát!
A Debreceni Egyetem hallgatói több mint 400 európai egyetemen vehetnek részt részképzésben az Erasmus mobilitási program keretében vagy tölthetnek szakmai gyakorlatot a 34 európai Erasmus-programország fogadóintézményeiben.
10 feb
Miénk a világ! – Erasmus-élmények
Spanyolország, Olaszország, Dél-Korea – te hol szeretnél új tapasztalatot, szakmai gyakorlatot és barátokat szerezni? Az Erasmus-programban csaknem 500 egyetem várja a Debreceni Egyetem hallgatóit a világ minden részén. Felejthetetlen élményeikről mesélnek hallgatóink új kisfilmünkben.
07 feb
Erasmus: vár a világ!
Meghirdette a 2023/2024-es tanévre vonatkozó Erasmus-pályázatait a Debreceni Egyetem. A hallgatói mobilitási program keretében több mint 250 diák nyerhet támogatást külföldi részképzésre, illetve szakmai gyakorlatra Európában vagy éppen a világ távoli részén. A beadási határidő március 15-e.
02 dec
iDE nézz!
Útjára indul a Debreceni Egyetem saját gyártású magazinműsora, melyben az intézmény legfontosabb eseményeiről, rendezvényeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat, klipeket. Az első adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube csatornáján.
03 nov
Itt az Egyetemi Élet új száma
Battai Sugár Katinka kardvívó fotójával a címlapon jelent meg az Egyetemi Élet friss kiadása. Az újságban olvashatnak egyebek mellett arról a különleges vacsoráról, amivel a külföldi cserediákokat vendégelték meg a Debreceni Egyetemen, illetve azokról a szakmai programokról, melyeken a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék hallgatói és tanárai vettek részt a Noszvaj-síkfőkúti Soó Rezső Kutatóházban.
15 okt
Partnerség: oktatás és kutatás Malajziában
Malajzia magyarországi nagykövete jelenlétében írt alá együttműködési megállapodást pénteken a Debreceni Egyetem és Délkelet-Ázsia egyik legsikeresebb magánegyeteme, a Sunway University. A most megkötött szerződés tovább segíti a Debreceni Egyetem nemzetköziesítését és a hallgatói-oktatói mobilitást.
14 okt
Erasmus és mobilitás: újdonságok a világban
A legújabb külföldi ösztöndíj- és munkalehetőségekkel, tanulmányi utakkal, szakmai gyakorlatokkal és részképzésekkel, valamint a mobilitási programok újdonságaival ismerkedhettek meg a Debreceni Egyetem hallgatói a XXIV. Külügyi Börzén. Az idei információs rendezvényen mintegy 20 kiállító várta az érdeklődőket a Főépület kerengőjében.