Makovecz részképzés a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (SEMTE) szeretettel fogadja a Debreceni Egyetem hallgatóit a Makovecz Kárpát-medencei Felsőoktatási Csereprogram keretein féléves (5 hónap) és 1 hónapos részképzésre illetve rövidebb időszakra szóló tanulmányútra.

Pályázhatnak:

a Debreceni Egyetem aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatói,

akik magyar állampolgárok,

életvitelszerűen Magyarországon élnek, és

akik legalább 1 lezárt félévvel rendelkeznek.

 

A SEMTE három karral működik:

Csíkszeredai Kar (Biomérnöki, Élelmiszertudományi, Gazdaságtudományi, Humántudományi, Társadalomtudományi, Üzleti Tudományi Tanszék)

Kolozsvári Kar (Média, Jogtudományi, Környezettudományi, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék)

Marosvásárhelyi Kar (Alkalmazott Nyelvészeti, Alkalmazott Társadalomtudományi, Gépészmérnöki, Kertészmérnöki, Villamosmérnöki, Matematika-Informatika Tanszék)

Az oktatás nyelve: magyar.

A SEMTE keretében működő tanulmányi programokról szóló információk elérhetők az Egyetem, illetve a karok honlapján (http://www.sapientia.ro) Kérjük az érdeklődő hallgatókat, pályázás előtt tanulmányozzák a honlapot!

 

A SEMTE az 1, illetve 5 hónapos mobilitás esetén havi 150.000 Ft ösztöndíj támogatást biztosít a hallgatóknak, ami a mobilitás költségeit hivatott fedezni, ide értve az utazási, a szállás, a kötelező egészségügyi biztosítási stb. díjakat és a megélhetési költségeket. A beérkező hallgatóknak lehetőség szerint kollégiumi szállást biztosítanak, előzetes egyeztetés alapján.

A hallgatók a mobilitás során tanórákat látogathatnak (kreditet azonban csak a féléves részképzés esetében tudnak szerezni), szakdolgozathoz kutathatnak, könyvtárba járhatnak, bekapcsolódhatnak a fogadó tanszék munkájába.

A hallgatók az alábbi dokumentumok benyújtásával jelentkezhetnek 2023. november 15-ig:

  • hallgatói jogviszonyigazolás;
  • 1-2 oldalas munkaterv, mely a tervezett tevékenységeket és a tanulmányút kezdő- és végdátumát is tartalmazza;
  • kreditigazolás az eddig elvégzett egyetemi félévekről.

A dokumentumokat elektronikusan kérjük elküldeni az internationaloffice@unideb.hu email címre.

Amennyiben nem kap e-mailben visszaigazolást a pályázata beküldéséről, kérjük, érdeklődjön e-mailben vagy telefonon az 52 512 900/62412-es egyetemi melléken.

A beérkező jelentkezéseket továbbítjuk a Sapientia EMTE-re, ahonnan rövid időn belül visszajeleznek a mobilitásokkal kapcsolatban.

Kérjük a pályázó hallgatókat, amennyiben 1 hónapos képzésre pályáznak előzetesen érdeklődjenek a Debreceni Egyetem megfelelő kari tanulmányi osztályán vagy saját tanszékükön, intézetükben, tanulmányi szempontból megoldható-e számukra a félév közben az 1 hónapos távollét.

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 17. 09:29