Köszöntő

Üdv a Nemzetközi Iroda honlapján
Üdvözöljük a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájának honlapján!

A Debreceni Egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik szerte a világon, külföldi partnerintézményeinek száma meghaladja az ötszázat.

Hallgatóink külföldi részképzésen, szakmai gyakorlaton, rövid tanulmányúton, vagy nyári egyetemeken vehetnek részt az egyetem által koordinált mobilitási programok támogatásával, míg intézményünk oktatói és dolgozói képzési- és oktatási célú külföldi utazásaik megvalósításához részesülhetnek ösztöndíjban.

Az Európai Unió legnagyobb mobilitási programja, az Erasmus+ program keretében hallgatóink elsősorban európai partnerintézményeink egyikében tanulhatnak, vagy végezhetnek szakmai gyakorlatot, míg a Campus Mundi program támogatásával a világ bármely pontjára kiutazhatnak. A program keretében jutottak el hallgatóink Japánba, Dél-Koreába, Kubába, az Amerikai Egyesült Államokba, Ausztráliába vagy akár Új-Zélandra is.

A CEEPUS program hálózataiban közép-európai partnerintézményeinkben tanulhatnak hallgatóink, míg az ISEP program segítségével, államközi ösztöndíjakkal, vagy az egyetem bilaterális szerződéseinek keretében a világ számos pontja elérhetővé válik.

Oktatóink, dolgozóink számára jelenleg elsősorban az Erasmus+ és a CEEPUS programok nyújtanak támogatást az európai tanulmányutak megvalósításához, míg korlátozott számban az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás Program támogatásával, illetve egyetemközi szerződések keretében juthatnak el a tengeren túlra is.

Honlapunk célja, hogy hallgatóinkkal, oktatóinkkal megismertessük a különféle mobilitási programok nyújtotta lehetőségeket és naprakész információkkal szolgáljunk a pályázatok menetével, határidejével kapcsolatban.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén keresse bizalommal a Nemzetközi Iroda munkatársait e-mailen, telefonon, vagy személyesen is irodánkban!

Jó böngészést kívánunk!

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 16. 13:50