Josai Central European Scholarship Program

 

A Josai Central European Scholarship Program (korábbi nevén: Mizuta ösztöndíjprogram) a V4 országok hallgatóinak nyújt lehetőséget arra, hogy egy éven keresztül Japánban, a Josai University-n vagy a Josai International University-n folytathassanak tanulmányokat elsősorban a japán nyelv és kultúra területén. 

Japán nyelv- és kultúrakurzusok mellett a pályázók korlátozottan szakmai tárgyakat is hallgathatnak. Josai University képzési területei: contemporary policy studies, economics, management. Josai International University képzési területei: international humanities, tourism.

 

Ki pályázhat?

  • Aki magyar állampolgár és a Debreceni Egyetem alapképzésre beiratkozott, nappali tagozatos, aktív hallgatója (a hallgatói jogviszony fenntartása kötelező a teljes megpályázott időszakban),
  • akinek mind a tanulmányi eredménye, mind a motiváltsága átlagon felüli,
  • szeptembertől 11 hónapon keresztül részt tud venni a programban,
  • a program befejezése után hazatér Magyarországra,
  • hajlandó japán nyelvi kurzusokat (is) látogatni a fogadóintézményben. (Elsősorban olyan hallgatók jelentkezését várják, akik lehetőség szerint már rendelkeznek japán nyelvi ismeretekkel, emellett angolul is beszélnek. Amennyiben a pályázó japán nyelvtudása nem éri el az N1 vagy N2 szintet, japán nyelvoktató ajánlása szükséges.)

 

Mit fedez az ösztöndíj? Milyen költségekre lehet számítani?
Az ösztöndíj fedezi a képzési költséget, valamint havi 80,000 jen megélhetési ösztöndíjat biztosít 11 hónapon keresztül. A Josai University emellett ingyen biztosítja a szállást kétágyas szobákban, a hallgatóknak csak a rezsit (havi 13,000 jen) kell fedezniük. A Josai International University-n tanuló hallgatók havi 20,000 jen költségtérítésért igényelhetnek kollégiumi lakhatást kétágyas szobában közös fürdőszobával, vagy 25,000 jen ellenében kétágyas szobában saját fürdőszobával (+ 30,000 jen regisztrációs díj). Rezsit itt nem kell fizetni.

Valamennyi hallgatónak kötelezően előírt egészségügyi biztosítást kell vásárolnia, melynek költsége kb. 20,000 jen/év.

Tankönyvek ára: kb. 30,000 jen/félév.

Az utazás, vízum és a járulékos költségek (pl. szállodai tartózkodás a karantén-kötelezettség miatt), valamint a megélhetés költsége a pályázót terhelik.

 

Az ösztöndíj időtartama: egy tanév (2023. szeptembertől). Az ösztöndíjat nem lehet sem lerövidíteni, sem meghosszabbítani.

A részletes (angol nyelvű) pályázati felhívás (Scholarship Terms and Conditions) letölthető a lap alján található linkről. Kérjük a pályázókat, alaposan tanulmányozzák át!

A jelentkezési lap (excel táblázat) szintén letölthető a lap alán található linkről. Kérjük, legyenek figyelemmel arra, hogy a excel fájlnak három munkalapja van.  A szükséges 2 db ajánlás közül az egyiket lehetőleg Sato Aya japán nyelvi lektorral kell aláíratni.

 

A jelentkezés menete és határideje:

Kérjük, hogy a jelentkezéshez szükséges

  1. kitöltött jelentkezési lapot,
  2. 2 db ajánlást,
  3. angol nyelvű esszét és az
  4. eddigi tanulmányi eredményeket (angol nyelven)

2023. április 9., 23.59-ig a következő email címre küldje meg elektronikusan: internationaloffice@unideb.hu

Amennyiben 2023. április 10. délig nem kap emailben visszajelzést arról, hogy pályázata megérkezett, kérjük, érdeklődjön a cintia.gunda@unideb.hu email címen, vagy a 0652 512 900-as telefonszámon, a 22844-es melléken.

Elfogadott file formátum: PDF. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a szkennelt dokumentumok olvashatók, jó minőségűek legyenek. A file elnevezése tartalmazza a pályázó nevét és a dokumentum tipusát, pl. Minta_Janos_application_form. 

Eredmény május végén várható.

 

Scholarship Terms and Conditions

Application form (jelentkezési lap)

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 25. 12:38