Makovecz részképzés (1 hónap) a Sapientia EMTE-n

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (SEMTE) szeretettel fogadja a Debreceni Egyetem hallgatóit a Makovecz Kárpát-medencei Felsőoktatási Csereprogram keretein belül 2 héttől 1 hónapig terjedő egyéni tanulmányútra, a 2022-23 tavaszi félév folyamán.

Pályázhatnak

  • a Debreceni Egyetem aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatói,
  • akik magyar állampolgárok,
  • életvitelszerűen Magyarországon élnek, és
  • akik legalább 1 lezárt félévvel rendelkeznek.

A SEMTE három karral működik:

  • Csíkszeredai Kar (Biomérnöki, Élelmiszertudományi, Gazdaságtudományi, Humántudományi, Társadalomtudományi, Üzleti Tudományi Tanszék)
  • Kolozsvári Kar (Média, Jogtudományi, Környezettudományi, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék)
  • Marosvásárhelyi Kar (Alkalmazott Nyelvészeti, Alkalmazott Társadalomtudományi, Gépészmérnöki, Kertészmérnöki, Villamosmérnöki, Matematika-Informatika Tanszék)

Az oktatás nyelve: magyar.

A SEMTE keretében működő tanulmányi programokról szóló információk elérhetők az Egyetem, illetve a karok honlapján (http://www.sapientia.ro) Kérjük az érdeklődő hallgatókat, pályázás előtt tanulmányozzák a honlapot!

A SEMTE az 1 hónapos mobilitás esetén havi 150.000 Ft ösztöndíj támogatást biztosít a hallgatóknak, amely a mobilitás teljes költségét hivatott fedezni, ide értve az utazási, a szállás, a kötelező egészségügyi biztosítási stb. díjakat és a megélhetési költségeket. A beérkező hallgatóknak lehetőség szerint kollégiumi szállást biztosítanak, előzetes egyeztetés alapján. Rövidebb időszakra szóló tanulmányi utak esetében a hallgatók napi 3500 Ft/fő ösztöndíjban részesülnek (étkezési, biztosítási és egyéb fenntartási költségek fedezésére), és az egyetem téríti az utazási és szállás költségeket.

A hallgatók a mobilitás során tanórákat látogathatnak (kreditet azonban ilyen rövid idő alatt nem tudnak szerezni), szakdolgozathoz kutathatnak, könyvtárba járhatnak, bekapcsolódhatnak a fogadó tanszék munkájába.

A hallgatók az alábbi dokumentumok benyújtásával jelentkezhetnek 2023. február 28-ig:

  • hallgatói jogviszonyigazolás;
  • 1-2 oldalas munkaterv, mely a tervezett tevékenységeket és a tanulmányút kezdő- és végdátumát is tartalmazza;
  • kreditigazolás az eddig elvégzett egyetemi félévekről.

A dokumentumokat elektronikusan kérjük elküldeni az internationaloffice@unideb.hu email címre.

Amennyiben nem kap emailben visszaigazolást a pályázata beküldéséről, kérjük, érdeklődjön telefonon az 52 512 947-es telefonszámon, vagy a 22844-es egyetemi melléken.

A beérkező jelentkezéseket továbbítjuk a Sapientia EMTE-re, ahonnan rövid időn belül visszajeleznek a mobilitásokkal kapcsolatban.

Kérjük a pályázó hallgatókat, előzetesen érdeklődjenek a Debreceni Egyetem megfelelő kari tanulmányi osztályán vagy saját tanszékükön, intézetükben, tanulmányi szempontból megoldható-e számukra a félév közben a 2-4 hetes távollét.

 

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 27. 12:14